Φεστιβάλ Ανοιχτού Λογισμικού στην Λατινική Αμερική – FLISOL 2011

 

Σήμερα στις 9/04/2011 20 χώρες από την Λατινική Αμερική ενώνονται για το μεγαλύτερο Φεστιβάλ Ανοιχτού Λογισμικού στον κόσμο. Το FLISOL πραγματοποιείται αυτή την στιγμή σε παραπάνω απο 200 πόλεις της Λατινικής Αμερικής και περιλαμβάνει τις εξής χώρες :

Αργετινή, Βολιβία, Βραζιλία, Χιλή,  Κολομβία, Κόστα Ρίκα,Κούβα, Εκουαδόρ, Ισπανία, Ελ Σαλβαδόρ,Γουατεμάλα, Ονδούρες , Μεξικό, Νικαραγουα,Παναμάς, Παραγουάη, Περού,Δημοκρατία του Αγ.Δομίνικου, Ουρουγουάη  και στήν Βενεζουέλα.

Στην Αργετινή , το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα σε 33 πολείς!

 

Το event  είναι χωρισμένο σε αυτούς οι οποίοι θέλουν να εγκαταστήσουνε Ανοιχτό Λογισμικό στον υπολογιστής τους αλλά ταυτόχρονα δεν τολμούν να το κάνουνε απο μόνοι τους παρά ζητάνε βοήθεια απο την κοινότητα Ελεύθερου Λογισμικού. Σε αυτό το event λοιπόν , οι τοπικές οργανώσεις, ομάδες χρηστών Ανοιχτού Λογισμικού δουλεύουν ετσι ώστε το φεστιβάλ να συνεχιστέι σε ταυτόχρονη μορφή. Το φεστιβάλ προσφέρει εγκαταστάσεις και συνομιλίες που επιτρέπουν ατομά τα οποία δεν έχουν τις τεχικές γνώσεις να γνωρίσουνε την φιλοσοφία και λειτουργία του ανοιχτού λογισμικού. Οι συμμετοχή στις εγκαταστάσεις αλλά και στις συζητήσεις είναι εντελώς δωρεάν.

 

Προσωπικά χαιρετίζω το φεστιβάλ και όλη την προσπάθεια απο τις χώρες της Λατινικής Αμερικής. Κρίμα  που δέν είμαι εκεί να θαυμάσω αυτή την προσπάθεια. Για περισσότερες πληροφορίες (στα Ισπανικά)

http://www.flisol.info

 

Απόδοση απο τα Ισπανικά

Ρουσινόπουλος Αθανάσιος-Ηλίας

https://zoumpis.wordpress.com

Advertisements

Comments are closed.